Nizip Ticaret Odası (NTO) Gürcistan heyeti resmi ziyaretleri kapsamında Ajara Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Aralarında Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıdık Durmaz, Gaziantep Baro Başkanı İskender Kahraman, NTO Meclis Üyeleri Hüseyin Yaprak, Mehmet Yiğit, Mustafa Polat, Coşkun Güzel, Necip Öztürk ve NTO Üyelerinin de bulunduğu heyet Ajara Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Ajara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze ve Gürcistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelishvili tarafından karşılanan heyet Ajara Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ajara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze “Gaziantep’i daha önce ziyaret etmiştim inşallah bu toplantı vesilesi ile siz değerli işadamlarımız ile daha yakın ilişkilerimiz olacaktır.” dedi.
Bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendireceğini belirten Ajara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Shavadze sözlerini şu şekilde sürdürdü; “ Öncelikle toplantı öncesi Sayın Mehmet Özyurt başkanımla görüştük ve iki odayı kardeş oda yapmak istiyoruz. Gürcistan’da güzel iş imkânları bulunmaktadır, zaten hâlihazırda Türk iş adamlarımız bölgemizde yatırım ve ticaret yapmaktadırlar. Bu nedenle iki ülke arasındaki ilişkiler artarak devam etmektedir. Ülkelerimiz arasında çok sayıda ticaret anlaşması bulunmaktadır ve bu anlaşmalar diğer ülkelere örnek olacak düzeydedir. Bu güzel ilişkilerin içerisinde Nizip’li iş adamlarını da görmek bizi sevindirecektir. Bir şeyi özellikle belirtmek istiyorum bizim odamızı sizin odanız gibi görün her konuda size yardımcı olmaya hazırız. Bizim diğer ülkelerle ticaret anlaşmalarımızdan dolayı Türk işadamları ve Gürcistan işadamları birleşerek başka ülkelere ortak yatırım da yapabilirler. Gürcistan’a ve Odamıza hoş geldiniz inşallah bu görüşmelerimizin faydalı olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Gürcistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelishvili ise konuşmasında öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’a ve heyetine teşekkür etti.
Türkiye ve Gürcistan ilişkilerinin son dönemlerde bir ivme kazandığını belirten Gürcistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Megrelishvili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Ülkemizde önemli bir ticaret ve yatırım potansiyeli bulunmaktadır. Sizlerde sektörlerinize göre ülkemizde rahatlıkla yatırım ve ticaret yapabilirsiniz. Toplantı içerisinde sizlere yapacağım sunumda ülkemizdeki tüm ekonomik ve yatırım verilerini daha detaylı bir şekilde anlatacağım.” dedi.
Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin stratejik düzeyde olduğunu ifade eden Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, “Türkiye 2007 yılından beri Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı durumundadır.” dedi.
Gürcistan’a en çok doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında da Türkiye ilk sıralarda geldiğini belirten NTO Başkanı Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İki ülke arasında 31 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan ve 10 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren bir protokol uyarınca, iki ülke vatandaşları birbirlerinin ülkelerine sadece kimlik belgeleri ile seyahat edebilmektedirler. Gürcistan’da sermayesi 1 milyon Dolar’ın üstünde 27 Türk firması bulunmaktadır. Ayrıca, ülkede KOBİ niteliğinde yaklaşık 500 Türk şirketi faaliyet göstermektedir. Firmalarımız 20.000 kişiye istihdam sağlamakta olup ülkemizde 2015 Aralık ayı itibariyle Gürcistan sermayesine sahip 254 şirket faaliyet göstermektedir. Bu ticaret ortaklığı da bizleri mutlu etmektedir. Bizlerde karşılıklı yatırımlara büyük önem vermekteyiz. Bugünkü programımızda Gürcistan ile daha fazla iş yapabilmenin yollarını istişare edeceğiz. İş birliklerimizi sadece ihracat-ithalat boyutuyla sınırlamak istemiyor, yatırım konusunda da Nizipli iş adamları olarak Gürcistan’a yatırımlar yapmak ve ülkelerimiz arasındaki yatırımların artmasını istiyoruz. Gaziantep ve Nizip tarımdan sanayiye her alanda yatırım yapılabilecek bir kent. Bu nedenle iki ülke arasındaki tarım ve sanayiye dayalı ihracatın artmasına yönelik çalışmalarda bölgemizin de önemli bir rol oynayacağı kanısındayım. Sizleri de Odamıza davet ve misafir etmekten büyük bir şeref duyacağımızı belirterek bugün odamız heyetine göstermiş olduğu ilgiden dolayı Gürcistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelishvili, Ajara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze ve üyelerine teşekkür eder, sizleri en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Yapılan görüşmeler sonrasında Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından Gürcistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelishvili, Ajara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze’ye ziyaret anısına plaket, Nizip Zeytinyağı ve Nizip Sabunu’nun coğrafi işaretini hediye etti.
4.07.2025 15:42:00
21
NİZİP AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANI İBRAHİM HULUSİ KÜLAHCI’DAN NTO’YA VEDA ZİYARETİ
3.07.2025 16:20:00
26
NTO BAŞKANI MEHMET ÖZYURT, GAZİANTEP SANAYİCİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILDI
1.07.2025 16:52:00
59
NİZİP İŞ DÜNYASINDAN TÜRKİYE’YE İHRACAT BAŞARISI
30.06.2025 16:25:00
47
NTO’DA 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
30.06.2025 08:53:00
51
NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Teşrifleriyle Gerçekleşen Ziraat Bankası 4. Tarım Ekosistem Buluşması’na Katıldı
27.06.2025 17:17:00
143
NTO, Gaziantep’te Gerçekleştirilen Depozito Yönetim Sistemi Koordinasyon Toplantısına Katıldı
27.06.2025 13:29:00
56
NTO’DA MECLİS TOPLANTISI ARDINDAN STRATEJİK EĞİTİM: SWOT VE AKREDİTASYON ÇALIŞTAYI
20.06.2025 14:09:00
81
NTO MECLİS BAŞKANI BEKİR KARABACAK’TAN YKS MESAJI MESAJI
20.06.2025 14:07:00
86
NTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZYURT’TAN YKS MESAJI
20.06.2025 13:35:00
79
NİZİP TİCARET ODASI MECLİS BAŞKANI BEKİR KARABACAK’TAN KARNE MESAJI
20.06.2025 13:34:00
45
NİZİP TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZYURT’TAN KARNE MESAJI
20.06.2025 11:55:00
45
NİZİP TİCARET ODASI’NDA YÖNETİM VE PERSONEL İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18.06.2025 16:25:00
16
NTO, Koruma Kurulu Toplantısında Yerini Aldı
2.06.2025 13:22:00
28
NTO MECLİS ÜYESİ YAKUP ÇAPAN, NİZİP EĞİTİM FAKÜLTESİ'NDE KARİYER SÖYLEŞİSİNE KATILDI
17.06.2025 16:56:00
43
NİZİP TİCARET ODASI PERSONELİNE YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
16.06.2025 16:49:00
37
NTO BAŞKANLARI, ŞANLIURFA İL EMNİYET MÜDÜRÜ ATİLLA AKSOY’A ZİYARETTE BULUNDU
16.06.2025 12:52:00
54
TARIMIN NABZI NİZİP’TE ATTI: İL MÜDÜRÜ KARAYİLAN NTO’YU ZİYARET ETTİ
16.06.2025 12:07:00
36
SODAM YIL SONU SERGİSİ AÇILDI: NTO MECLİS ÜYELERİ KATILIM SAĞLADI
12.06.2025 17:50:00
56
NİZİP VERGİ DAİRESİ’NDEN NTO’YA İSTİŞARE ZİYARETİ
5.06.2025 09:46:00
81
NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak’tan Kurban Bayramı Mesajı
5.06.2025 09:42:00
166
NİZİP TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZYURT’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
3.06.2025 11:48:00
100
NTO’dan Gençliğe Destek: 1. Kariyer Günleri’nde İlham Veren Katılım
2.06.2025 13:31:00
3
NİZİP TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZYURT’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
2.06.2025 13:30:00
3
NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak’tan Kurban Bayramı Mesajı
2.06.2025 11:37:00
121
NİZİP TİCARET ODASI’NIN TESCİL ETTİRDİĞİ NİZİP ZEYTİNYAĞI, ULUSLARARASI KALİTE PLATFORMUNDA ZİRVEYE YERLEŞTİ