USD 48,3222 +0,07%
EUR 56,2568 +0,48%
Gram Altın 6.877,39 +0,97%
Brent Petrol 96,33 $ +0,73%
BIST 100 13.927,28 -0,88%
13:00
Haber Detayı

NİZİP 2. OSB’DE HAZİRAN AYI MESAİSİ: GASKİ EV SAHİPLİĞİNDE DEV YATIRIMLAR ELE ALINDI

Tarih: 19.06.2026 12:21 Okunma: 67


Nizip’in ve tüm bölgenin ekonomik geleceğini yeniden inşa eden en makro projelerden biri olan Nizip 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Haziran ayı Yönetim Kurulu toplantısı, GASKİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Toplantı, Nizip 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve NTO Başkanı Mehmet Özyurt başkanlığında, kurumlar arası yüksek koordinasyonla yapıldı.

Bölgemizin gelişimine yönelik yatırımların, altyapı çalışmalarının ve devam eden dev projelerin titizlikle değerlendirildiği kritik zirveye; Yönetim Kurulu Üyeleri GASKİ Genel Müdürü Sevda Usalp, Nizip Belediyesi’ni temsilen Yakup Aslan ve Salih Bilen, Gaziantep Valiliği’ni temsilen Kerem Töremen ile Nizip 2. OSB Bölge Müdürü Yunus Emre Kılıç katıldı.Toplantıda, sanayi bölgesinin su, kanalizasyon ve arıtma altyapı projeleri masaya yatırılarak karara bağlandı.



Başkan Mehmet Özyurt: “GASKİ İle Güçlü Koordinasyonumuz, Yatırımlarımıza İvme Kazandırıyor”

Toplantı sonrası stratejik değerlendirmelerde bulunan Nizip 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, sanayi bölgesindeki fiziki altyapı çalışmalarının yaz aylarının getirdiği mevsimsel avantajla birlikte büyük bir hız kazandığını vurguladı. Özyurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Nizip 2. OSB, sadece fabrikaların yükseleceği bir alan değil; ilçemizin gelecekteki istihdam kalkanı, üretimdeki sarsılmaz gücü ve dünya pazarlarına açılan kapısıdır. Haziran ayı toplantımızı, altyapı projelerimizin en önemli paydaşlarından biri olan GASKİ Genel Müdürlüğü’müzün ev sahipliğinde gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugün burada, devam eden altyapı ve üstyapı projelerimizi, bölge müdürlüğümüzün faaliyetlerini ve sanayicilerimize sunacağımız küresel standartlardaki olanakları detaylıca değerlendirdik.

Gaziantep Valiliğimiz, GASKİ Genel Müdürlüğümüz ve Nizip Belediyemizle sergilediğimiz bu muazzam ortak akıl ve koordinasyon sayesinde, bu dev projeyi en kısa sürede tam kapasiteyle Nizip ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. GASKİ ile yürüttüğümüz altyapı senkronizasyonu, sanayicilerimizin sorunsuz bir ekosistemde üretime başlamasını sağlayacaktır. Ortak amacımız, Nizip’i sanayide, üretimde ve ihracatta dünya çapında bir marka haline getirmektir.”

Toplantıda gündem maddeleri oy birliğiyle karara bağlanırken, sanayi bölgesinin genişleme planları ve gelecekteki lojistik ihtiyaçları üzerine karşılıklı görüş alışverişiyle oturum sona erdi.


Paylaş: