USD 48,3247 +0,07%
EUR 56,2132 +0,35%
Gram Altın 6.817,01 +0,09%
Brent Petrol 95,19 $ -0,46%
BIST 100 14.050,56 -1,25%
03:50
Duyuru Detayı

Lübnanlı Firma Şikâyeti

Tarih: 28.06.2024 11:47 Okunma: 58

Lübnanlı bir işadamı Gaziantep'te ikamet eden Suriye uyruklu iki kişi tarafından polyester malzeme temin etme vaadiyle yaklaşık 4 milyon ABD Doları tutarında dolandırılmış, konunun yargıya intikal etmiş ve yargılama süreci devam etmektedir.

Diğer taraftan, daha önce yine Suriye uyruklu kişiler tarafından yaklaşık 1,5 milyon ABD Doları tutarında dolandırıldıkları iddiasıyla farklı bir firmanın Müşavirliğimize yapmış olduğu başvuruya da gönderme yapılarak söz konusu dosya kapsamında da dava açılmış ve mahkeme süreci devam etmekte, dosyaların ortak özelliğinin dolandırıcıların Türkiye'de yaşamakta olan Suriye kökenli kişiler olması, dolandırılan kişilerin ise Lübnan'ın önde gelen işadamlarıdır.

Ülkemizin lojistik anlamda yakınlığı ve fiyat kalite avantajına sahip Türk ürünleri sayesinde Lübnan pazarında Türk ürünlerinin ve Türk ihracatçısının olumlu bir imajının bulunmakta, ancak son dönemde söz konusu olumsuzluklar sebebiyle Müşavirliğimize gelen şikayetlerin artmakt, Lübnan'ın küçük bir ülke olması ve sektörlerde belli başlı distribütörlerin piyasaya hakim olması nedeniyle benzer olumsuz haberlerin hızla yayılmaktadır.

Bu minvalde, dolandırıcılık vakalarına karşı müteyakkız olunması ve ihracatçılarımıza yönelik olumlu imajın zedelenmemesi için Lübnan ile iş yapan üyelerimizin Beyrut Ticaret Müşavirliğimiz ile ([email protected] ) iletişim halinde olmaları gerekmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Paylaş: