NİZİP TİCARET ODASI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER
 
1-“2000 Yıllık Mozaik Sanatı Canlanıyor” projesi. (2007-2008)
 
Türkiye – Suriye Bölgeler Arası İşbirliği Programı kapsamında 16 Temmuz 2007 tarihinde hazırlanan ve uygulanan “2000 Yıllık Mozaik Sanatı Canlanıyor” projesi.
Projenin amacı ve yeri: Nizip ve çevresindeki tarihi ve kültürel mirasın tanınması, yeni nesile aktarılması için mozaik eğitim merkezinin kurulması.
 
Uygulama yeri: Nizip Ticaret Odası
 
Projenin sonuçları: Proje sonucunda toplam 30 öğrenci eğitim almıştır. Bölgemizin kültürel mirasının korunması ve kursiyerlerin turizm konusunda bilinçlendirilmesi sağlanmıştır.
 
Kurum/kuruluşunuzun / şirketinizin projedeki rolü (lider kuruluş veya ortak) ve projeye katılım derecesi: Proje sahibi ve proje yöneticisi
 
Projenin maliyeti: 117.000,00
 
Projeye finansman katkısı sağlayanlar (isim, katılan tutar): %10 Odamız tarafından katkı sağlanmıştır.
 
2-“ Kadin ve Engellilerde Girişimcilik Potansiyelini Arttırıyoruz” projesi (2010)
 
2010 yılı Sosyal Destek Programı kapsamında (SODES), Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenen “ Kadin ve Engellilerde Girişimcilik Potansiyelini Arttırıyoruz” projesi
 
Projenin amacı ve yeri: Nizip yöresinde yaşayan kadın ve engelliler de; girişimcilik potansiyelinin ve bilincinin arttırılmasına katkı sağlamak, Girişimcilik potansiyeli taşıyan kişilerin kendi işlerini kurmalarının desteklenmesi, İş kurmak ve yönetmek süreçleri hakkında bilgi vermek, İş yerlerini hayata geçirmeden önce yapılabilirlik (fizibilite) çalışmasıyla iş fikirlerinin gerçekleştirilebilir, karlı ve sürdürülebilir bir iş fikri olup olmadığını analiz etmek için gerekli bilgi ve yöntemleri sunmak ve Uygun bulunan iş fikirlerinin hayata geçirilebilmesi için bir “İş Planı”nın nasıl hazırlanacağını öğretmeyi hedeflemiştir.
 
Uygulama yeri: Nizip Ticaret Odası
 
Projenin sonuçları: Proje sonucunda toplam 30 öğrenci eğitim almıştır. Bölgemizin kültürel mirasının korunması ve kursiyerlerin turizm konusunda bilinçlendirilmesi sağlanmıştır.
Kurum/kuruluşunuzun / şirketinizin projedeki rolü (lider kuruluş veya ortak) ve projeye katılım derecesi:
Proje sahibi ve proje yöneticisi
 
Projenin maliyeti: 26.077,00 TL
 
Projeye finansman katkısı sağlayanlar (isim, katılan tutar): Proje ortağımız Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 272 TL destek sağlanmıştır.
 
3-"Güneş Enerjili Teknolojilerin Kullanımı ve Kalifiye Eleman Yetiştirme" projesi
 
2010 yılı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen "Güneş Enerjili Teknolojilerin Kullanımı ve Kalifiye Eleman Yetiştirme" projesi
 
Projenin amacı ve yeri:Nizip Ticaret Odası ve Nizip Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ortaklığında hazırlanan projemiz kapsamında; Nizip Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine donanımlı bir Güneş Enerjisi Teknoloji Laboratuarı kurulacaktır. Kurulan laboratuara 15 adet güneş paneli alınacaktır. Güneş panelleri; Güneş enerjisini doğrudan DC elektrik enerjisine çeviren güneş pili hücrelerinin seri ve paralel bağlanması ile oluşturulmuş güç sistemleridir.
 
Projemiz kapsamında; Nizip Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine ve kurs almak isteyen işsizlere yönelik “Güneş Enerjili Teknolojilerin Kullanımı” hakkında eğitim, kurs ve bilgilendirme seminerleri düzenlenecektir.
 
Uygulama yeri: Nizip Ticaret Odası ve Nizip Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Projenin sonuçları: Proje İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından beğenilip geçmiştir ancak bazı nedenlerden dolayı projenin uygulanmaması kararı alınmıştır.
 
Kurum/kuruluşunuzun / şirketinizin projedeki rolü (lider kuruluş veya ortak) ve projeye katılım derecesi: Proje sahibi ve proje yöneticisi.
 
Projenin maliyeti: 119.642,05 TL
 
Projeye finansman katkısı sağlayanlar (isim, katılan tutar): Nizip Ticaret Odası tarafından 22.222,05 TL destek sağlanacaktır.
 
4-“Kurumsal Kimliğimizle Yeniden Doğuyoruz” projesi. (2011)
 
2011 yılı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Teknik Destek programı kapsamında 30 Haziran 2011 tarihinde hazırlanan ve uygulanan “Kurumsal Kimliğimizle Yeniden Doğuyoruz” projesi.
Projenin amacı ve yeri: Nizip Ticaret Odası’nın proje kapsamında kurumsal kimlik rehberinin oluşması ve stratejik planların incelenmesi gerçekleşmiştir.
 
Uygulama yeri: Nizip Ticaret Odası
 
Projenin sonuçları: Proje sonucunda odamızın kurumsal kimlik rehberi oluşmuştur ve tüm personelimiz stratejik plan konusunda eğitim almıştır.
 
Kurum/kuruluşunuzun / şirketinizin projedeki rolü (lider kuruluş veya ortak) ve projeye katılım derecesi:
Proje sahibi.
 
Projenin maliyeti: 7500 TL
 
Projeye finansman katkısı sağlayanlar (isim, katılan tutar): %100 hibe alınmıştır.
 
5-“Tarihi Kentimizin Tarihi Ürünü “Nizip Sabunu”” projesi. (2012)
 
2011 yılı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Üniversite-Sanayi Toplum İşbirliği Mali Destek programı kapsamında 30 Ağustos 2011 tarihinde hazırlanan ve uygulanan “Tarihi Kentimizin Tarihi Ürünü “Nizip Sabunu”” projesi.
 
Projenin amacı ve yeri: Nizip Ticaret Odası’nın proje kapsamında Nizip sabunun coğrafi işaretinin alınması ve bu kapsam üretici ve tüketicinin bilgilendirilmesi çalışmalarıyla birlikte odamız bünyesinde sabun analizi yapabilmek amacıyla laboratuarı kurulması amaçlanmıştır.
 
Uygulama yeri: Nizip Ticaret Odası
 
Projenin sonuçları: Proje sonucunda odamızda sabun laboratuarı kurularak analizler yapılacak ve coğrafi işaret başvurusunda bulunulacaktır. Ayrıca seminerler sayesinde bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.
 
Kurum/kuruluşunuzun / şirketinizin projedeki rolü (lider kuruluş veya ortak) ve projeye katılım derecesi: Proje sahibi.
 
Projenin maliyeti: 78.793,75.-TL
 
Projeye finansman katkısı sağlayanlar (isim, katılan tutar): %75 hibe alınmıştır.
 
6-“Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere” Projesi (2013)
 
Proje kapsamında odamız hizmet binasında sürekli egitim merkezi olusturularak 40 issiz gence AUTOCAD ve İngilizce kursları verilmesi amaçlanmıştır
 
Proje sonucunda AUTOCAD ve A1, A2 seviyelerinde İngilizce kursları verilmiştir.   
Kurum/kuruluşunuzun / şirketinizin projedeki rolü (lider kuruluş veya ortak) ve projeye katılım derecesi:Proje sahibi.
 
Projenin maliyeti: 132.700,00      
 
Projeye finansman katkısı sağlayanlar: SODES tarafından finanse edildi.
 
7-“Nizip Zeytinyağı Sektör Analizi” Projesi (2013-2014)
 
Projenin amacı ve yeri: İlçemizde zeytinyağı sektörü analizinin yapılması amaçlanmıştır.
 
Proje sonucunda zeytinyağı sektöründe bulunan 30 firma analiz edilerek rapor oluşturuldu.
Kurum/kuruluşunuzun / şirketinizin projedeki rolü (lider kuruluş veya ortak) ve projeye katılım derecesi:
Proje sahibi.
 
Projenin maliyeti: 40.000,00     
 
Projeye finansman katkısı sağlayanlar: IKA tarafından finanse edildi.
 
8-“Beş Yıldızla Mükemmelliğe İlerliyoruz” Projesi    (2014)        
 
Projenin amacı: Nizip Ticaret Odası’nın süreçlerinin, politika ve stratejilerinin, çalışanların ve kaynaklarının uygun bir liderlik anlayışı ile yönetilerek üyelerin ve çalışanların memnuniyetinin sağlanması, toplum üzerinde olumlu etkiler bırakılması ve hizmet sonuçlarında başarıya ulaşması hedeflenmektedir.
 
Projenin maliyeti: 15.000,00 TL
 
Projeye finansman katkısı sağlayanlar: IKA tarafından finanse edildi.
 
 
9-EN DOĞALINDAN NİZİP ORGANİK ZEYTİNİ PROJESİ (2015)
 

Proje Genel Amacı: Organik tarım deger zincirinin gelistirilmesi, organik tarım sektöründe ilgili aktörler

arasında sürdürülebilir nitelikte bölgesel ve ulusal isbirliklerinin güçlendirilmesi.

 

Proje Bütçesi : 194.800,00 olup % 75 hibe desteği İpekyolu Kalkınma Ajansı'ndan istenilmiştir

 

Proje Süresi 12 ay

 

Ortak(lar)

-  T.C.NIZIP KAYMAKAMLIGI

-  NİZİP GIDA TARIM VE HAYVANCILIK ILÇE MÜDÜRLÜGÜ

-  NIZIP ZEYTIN-ANTEP FISTIGI ÜRETICILERI BIRLIGI DERNEGI

 Projeye Katılan Istırakçıler

- METIN AKFIRAT - AKFIRAT ZEYTINYAGI VE FISTIK ISLEME TESISI

- DENIZ TARIM ÜRÜNLERI TICARET VE SANAYI ANONIM SIRKETI

 

10-Sürekli Gelişim Kaliteli Hizmet Projesi (2017)
 
Proje Genel Amacı: Odamız bünyesinde uygulanmakta olan TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi'nin yeniden yapılandırılarak var olan KYK sisteminin kaybedilmemesi ISO 9001:2015 standardına geçiş için alt yapısının oluşturulması, ilgili doküman ve hizmet süreçlerimizin revize edilerek risk tablolarının oluşturulması amaçlanmıştır. Kullanılan sistemlerin TOBB Akreditasyon Sistemi ile entegrasyonunun sağlanarak, Oda'nın kurumsal ve yönetsel kapasitesini arttırmaya ve geliştirmeye yönelik profesyonel uzman desteği ve danışmanlık hizmet alımı gerçekleştirilmiştir.
 
Proje Bütçesi: 6.000,00 TL olup % 100 İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilmiştir.
 
Proje Süresi: 1 Ay
 
11-NTO’da 10002 Müşteri Memnuniyeti-Şikayet Yönetim Sistemi ile Üye Memnuniyeti ve Hizmet Kalitemizi Arttırıyoruz Projesi (2018)
 
Proje Genel Amacı: ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetim Sisteminin kurulması için danışmanlık hizmeti alımı yapılması ve eğitim verilmesi Odamız 2019-2022 yılı Stratejik Planımızın hazırlanması ve Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi, Problem Çözme ve Önceliklendirme Eğitimlerinin alınması hedeflenmiştir.

Proje Bütçesi: 12.500,00 TL olup % 100 İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilmiştir.

Proje Süresi: 1 Hafta

 

12 - NTO Geleceğine Yol Çiziyor Projesi (2019)

Proje Genel Amacı: Odamız 2019-2022 yılı Stratejik Planımızın hazırlanması ve Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi, Problem Çözme ve Önceliklendirme Eğitimlerinin alınması hedeflenmiştir.

Proje Bütçesi: 14.500,00 TL olup % 100 İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilmiştir.

Proje Süresi: 1 Ay

 

13 - Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbarat Yöntemleri Projesi

Proje Genel Amacı: Bölgenin ekonomisine katkı sağlamak, üyelerinin dış pazarlara açılmaları, ihracatlarını arttırmaları, ihracata teşvik etmek, yurtdışı iş birliği imkânlarının geliştirilmesi amacıyla Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbarat Yöntemleri eğitimlerinin alınmasıdır.

Proje Bütçesi: 15.000,00 TL olup % 100 İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilmiştir.

Proje Süresi: 1 Ay

Hızlı Erişim

ÇEREZ POLİTİKASI

Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.

Çerez Politikası için tıklayınız

KABUL EDİYORUM